woensdag 16 februari 2011

CompassionforCare conferentie op 26 februari

Geinspireerd door het charter for compassion (Karen Armstrong) zijn het Radboud Reshape & Innovation Cente, IFMSA-NL (International Federation of Medical Students Associations) en TEDxMaastricht (het Europese podium voor slimme ideeën, onverschrokken denkers en vernieuwers in de gezondheidszorg) Compassion for Care gestart. Zaterdag 26 februari is de startconferentie. Zie het programma op:
http://www.compassionforcare.com/

Dit zijn de sprekers die op 26 februari aanstaande op onze startconferentie in Nijmegen onder de deskundige gespreksleiding van Cindy Cloin hun mening zullen geven over de urgentie van compassie in de zorg:
Bart Berden – lid van de raad van bestuur van het Sint Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg en hoogleraar bijzonder hoogleraar ‘Organisation Development in Hospital Care’ aan de TiasNimbas Business School van de Universiteit van Tilburg. Het Elisabeth Ziekenhuis wil ‘Het liefste ziekenhuis’ van Nederland’ worden.
Gonny ten Haaft – is freelance journalist en werkt voor ZonMw, de organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. Voor haar boek Dokter is ziek voerde Gonny ten Haaft indringende gesprekken met artsen, verpleegkundigen en managers die ziek zijn, of ziek zijn geweest. Op basis van deze interviews onderzocht zij of de zorg wel echt zo patiëntvriendelijk is als instellingen en beleidsmakers beweren.
Jan Vesseur – Project Hoofdinspecteur Patiëntveiligheid bij de Inspectie voor de Gezondheidzorg. Vesseur gaat in op de noodzaak van compassie voor patiëntveiligheid.
Elke de Quay – docente communicatie aan het UMC Utrecht en ervaringsdeskundige moeder van een meervoudig complex gehandicapte dochter. Zij richtte naar aanleiding van haar ervaringen ‘Beter in Gesprek’ op waar zij zich inzet voor een goede samenwerking tussen patiënten en medisch professionals.
Bram Hengeveld – gepassioneerd verpleegkundige, columnist bij het vakblad ‘Nursing” en zelf patiënt
Margreet van der Cingel – senior docent en onderzoeker Gezondheidswetenschappen, School of Healthcare, Zwolle, Lectoraat: Innoveren in de ouderenzorg. Zij houdt zich al ruim vier jaar bezig met onderzoek naar compassie in de (verpleegkundige) zorg.

2 opmerkingen:

frans derksen zei

Hallo Margreet, ik ga je artikelen lezen. En ik volg je blog. Sinds gisteren heb ik ook een blog empathieenhuisarts.blogspot.com

Anoniem zei

hi, new to the site, thanks.